wedstrijdmagazine ADO Den Haag - FC NAC Breda, seizoen 2021-2022

ADO DEN HAAG 15. Karakteristieken ADO Den Haag – Jong AZ Scoreverloop: 24. Verheydt 1-0, 26. Buurmeester 1-1, 42. Griffith 1-2, 49. Verheydt (pen.) 2-2, 51. Steijn 3-2 Scheidsrechter: Rozendal Opstelling ADO Den Haag: Koopmans; Kemper, Klas, Matthys, Asante (46. Elia); Steijn, Amofa, Bourard (69. M. Mulder); Kishna (84. J. Mulder), Verheydt, Besuijen (69. Catic) Opstelling Jong AZ: Westerveld; Velthuis, Dekker, Jacobs (87. Franken), Berkhout, de Jong (70. Dekkers); Griffith, Koopmeiners, Buurmeester; Barasi (77. Meerdink), Poku (46. Van Brederode) glijdende verdediger van de bezoekers. Het buitenkansje vanaf de penaltystip werd door de boomlange Thomas Verheydt verzilverd. Zijn strafschop ging snoeihard door het midden en de sluitpost van Jong AZ bleef staan, maar kreeg zijn handschoenen niet goed tegen de bal. Een minuut daarna was de 1-2 ruststand alweer weggepoetst via Steijn. De talentvolle middenvelder haalde uit vanaf een meter of 20 en zag zijn poging via een Alkmaarse verdediger in de rechterhoek belanden. Hier liet de Haagse ploeg het niet bij zitten en bleef het op de Alkmaarse defensie drukken. Trainer Maarten Maartens haalde dan ook opgelucht adem toen Westerveld een goed schot van Besuijen pareerde. Toch was het nog lang niet gespeeld en werd Jong AZ na de hele sterke beginfase van ADO ook wat gevaarlijker. Zo nu en dan kregen de bezoekers wat kansen waarvan de grootste halverwege de tweede helft. Een speler van Jong AZ verschalkte Koopmans met een laag schot en even leek het een doelpunt te worden totdat Kemper op het nippertje opdook en de inzet voor de doellijn kon weghalen. Met nog 20 minuten te spelen werden beide ploegen wat slordiger. Echt veel grote mogelijkheden deden zich lange tijd niet voor en toch was de spanning wel merkbaar. Met een marge van slechts één doelpunt was de winst zeker nog niet binnen. Vijf minuten voor tijd had Elia de beslissing en zijn eerste sinds zijn rentree bij ADO Den Haag op zijn schoen. Westerveld stond de bevrijdende treffer in de weg met een knappe save. Een minuut voor tijd kreeg Verheydt weer een mogelijkheid om het duel op slot te gooien. Na een goede actie en pass van Catic kon Verheydt binnen tikken. De poging ging net voor het doel langs. Jong AZ drong nog even aan in de blessuretijd, zelfs met de keeper mee naar voren, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers niet meer en was ADO’s zesde overwinning op rij een feit.