wedstrijdmagazine ADO Den Haag - FC Utrecht, seizoen 2020-2021

GEELGROEN CLUBNIEUWS Dat Polak over een ploeg beschikt die het iedere topclub kan lastig maken werd tegen titelkandidaten PSV en Ajax nog maar eens duidelijk. De Eindhovenaren kwamen als koploper naar het Cars Jeans Stadion en beleefden een zeer lastige middag. Shanique Dessing strafte halverwege de eerste helft een fout van voormalig ADO Den Haag Vrouwen-speelster Mandy van den Berg op sublieme wijze af: 1-0. In de tweede helft werd PSV Vrouwen sterker en was de gelijkmaker kort voor het einde dan ook terecht te noemen. Ook het laatste duel van de reguliere competitie, uit bij Ajax, zou tot het einde spannend blijven. ADO Den Haag Vrouwen liet in de eerste helft enkele kansen op de openingstreffer liggen en moest kort na rust een tegengoal incasseren. Doordat die 1-0 stand lang op het scorebord stond, bleef het tot het eindsignaal spannend in de hoofdstad. Ondanks mogelijkheden aan beide kanten zou er geen verandering meer in de eindstand komen. ADO Den Haag Vrouwen zal nu vanaf 23 april de wedstrijden in de kampioenspoule van de play-offs gaan afwerken. Daar zal de Haagse ploeg naast PSV Vrouwen en Ajax Vrouwen ook FC Twente Vrouwen treffen. Later zal het speelschema worden bekendgemaakt. ADO Den Haag Vrouwen bereidt zich voor op play-offs ADO DEN HAAG 33. ADO Den Haag Vrouwen heeft de reguliere competitie afgesloten met een knap gelijkspel tegen koploper PSV (1-1) en een nipte nederlaag op bezoek bij Ajax (1-0). De ploeg van hoofdcoach Sjaak Polak kan zich nu gaan opmaken voor de kampioenspoule van de play-offs, waar het zich eerder al knap voor had geplaatst. Foto: Eric de Wit