wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Jong Ajax, seizoen 2021-2022

Wisselende oefenduels Tijdens de oefencampagne van de voorbereiding op het aankomende seizoen oefende Jong Ajax verschillende keren. De resultaten in deze vriendschappelijke wedstrijden van de ploeg van oefenmeester Heitinga waren hierbij erg wisselvallig te noemen. Zo werd het eerste duel met FC Emmen met duidelijke cijfers (1-4) verloren, maar herstelde het zich enkele dagen later op bezoek bij Jong AZ wel knap. In Alkmaar kwamen de bezoekers nog wel met 1-0 achter nadat Myron van Brederode een penalty raak schoot. In de tweede helft was Jong Ajax aan zet. Via Sontje Hansen maakten de beloften gelijk. Een minuut later zette Jeppe Kjær de Ajacieden op voorsprong. In de slotfase schoot Christian Rasmussen met de 1-3 de eindstand op het scorebord. De laatste vriendschappelijke wedstrijd voordat aanstaande zondag de competitie zal beginnen voor Jong Ajax, werd afgelopen zaterdag gespeeld bij en tegen FC Volendam. De Amsterdammers gaven tussen de 32ste en 37ste de wedstrijd uit handen en keken bij rust tegen 3-0 achterstand aan. Jong Ajax kwam wel sterk uit de kleedkamer. Kort na rust was eerst Ünüvar gevaarlijk met een schot. Al snel in de tweede helft volgde het Amsterdamse doelpunt. De ingevallen Samir Ben Sallam beging een overtreding op de rand van het strafschopgebied. Max de Waal maakte optimaal gebruik van dit buitenkansje en legde de vrije trap keurig in de hoek: 3-1. Hierna werd het al snel 4-1, maar het slotstuk van deze wedstrijd kwam van de zijde van Jong Ajax. Na een goede Amsterdamse aanval stond Donny Warmerdam oog in oog met Barry Lauwers. Warmerdam aarzelde niet en schoof de bal achter de doelman: 4-2. Dit was tevens de eindstand van dit oefenduel. Verleden ADO Den Haag en Jong Ajax stonden nog nooit tegenover elkaar in een officiële wedstrijd. Wel kwamen diverse spelers die nu bij ADO Den Haag onder contract staan uit voor (de jeugdopleiding van) Ajax. Vanuit de huidige selectie zijn dit onder meer Robert Zwinkels, Ricardo Kishna, Vicente Besuijen, John Goossens en Boy Kemper. Laatstgenoemde speler deed dit nog heel recent en speelde zelfs enkele wedstrijden in het team dat een aantal seizoenen geleden kampioen van de toenmalige Jupiler League werd. Daarnaast droeg Kemper enkele seizoenen de aanvoerdersband voor Jong Ajax. ADO DEN HAAG 19.