wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Excelsior Rotterdam, Play-Offs seizoen 2021-2022

ADO DEN HAAG 15. Voorlopig waren dat de enige momenten dat de Hagenaars voor het vijandelijke doel opduikten, want Excelsior trok hierna de wedstrijd meer naar zich toe. Na een kwartier spelen betaalde het Rotterdamse offensief zich al bijna uit. Van heel dichtbij schoot Niemeijer op doel en Wentges stopte de poging voordat hij er erg in had. Scheidsrechter Higler fluitte echter niet veel later voor buitenspel. Zo’n twee minuten na dit hachelijke moment deed zich de volgende kans voor. Wieffer probeerde het vanaf randje zestien en opnieuw was de poging niet doeltreffend. Halverwege de eerste helft stapelden de kansen zich op voor de thuisploeg en was het te danken aan Hugo Wentges en het gebrek aan effectiviteit bij de voorhoede van Excelsior dat het niet 1-0 werd. Azarkan had misschien nog wel de grootste kans toen de Feyenoordhuurling in het strafschopgebied kon klaarleggen voor een schot. De opluchting bij ADO Den Haag was groot toen de bal maar net over het doel vloog. De Haagse formatie stelde hier alleen een kopbal van Verheydt tegenover, maar Van Gassel hoefde daarbij niet in actie te komen. Naarmate de rust dichterbij kwam, was er ook op het veld steeds minder te beleven. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen had nog wel het meest de bal. Daar wist het alleen niet veel meer mee te doen en eindigde de eerste helft doelpuntloos. De tweede helft startte dramatisch voor ADO Den Haag, want Excelsior stond binnen een minuut op een 1-0 voorsprong door Azarkan. De buitenspeler, die eerder nog een grote kans miste, kon dit keer voor open doel inschieten en dat deed hij onberispelijk. Een 1-0 achterstand is natuurlijk niet de uitgangspositie die je wenst voor de terugwedstrijd dus ADO Den Haag moest op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er bijna van de voet van Kemper, maar zijn volley ging maar net over. Niet veel later kregen de Rotterdammers weer een grote scoringskans na goed voorbereidend werk van Azarkan. Dallinga stuitte echter op de alerte sluitpost van de bezoekers. Het was lang geleden dat ADO Den Haag het zo moeilijk had tegen een tegenstander. Het lukte de Haagse