wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Almere City FC, seizoen 2022-2023

13 WEDSTRIJDVERSLAG ADO Den Haag komt niet verder dan een gelijkspel op bezoek bij Roda JC ADO Den Haag heeft met een 1-1 gelijkspel tegen Roda JC niet gekregen wat het wilde. De Hagenaars kwamen via Bilate op slag van rust op voorsprong en kwam de thuisploeg al snel in de tweede helft via een strafschop van Vente langszij. Een kwartier voor tijd moest Röseler vanwege een tweede gele kaart het veld verlaten en lagen er voor de bezoekers kansen. Die wisten ze niet te benutten en blijft de Haagse ploeg steken op slechts een punt. Ten opzichte van afgelopen duel was er slechts één wijziging in de startopstelling van ADO Den Haag voor het treffen met Roda JC Kerkrade. Thomas Verheydt, die zijn neus brak tegen Telstar, begon op de bank en dus startte Bilate in de spits. Absalem, Van Breemen en Wentges waren niet fit genoeg en zaten niet in de wedstrijdselectie. Verder nam Van de Riet plaats op de bank in plaats van Koopmans, die er vanwege privéomstandigheden niet bij kon zijn. In tegenstelling tot Absalem keerde Werker wel terug op het oude nest. De centrumverdediger was meerdere seizoenen actief voor de club uit Kerkrade. Afgelopen maandag had Roda JC met een 5-1 nederlaag pak slaag gehad van Jong PSV. Daar was in de beginfase echter niet veel van te merken en nam de ploeg van trainer Edwin de Graaf, ex-trainer en speler bij ADO Den Haag, het initiatief. In de zesde minuut leidde dit tot een mogelijkheid van vleugelverdediger Douglas die het vanaf de rand van het strafschopgebied probeerde. Via een Haags been rolde de bal naast. De eerste twintig minuten bleven de Limburgers de ploeg met het meeste balbezit en kwam het meer dan de bezoekers voor het vijandelijke doel. Vente, Ouaissa en Van der Heide kregen schietkansen, maar wisten zij alle drie de kansen niet om te zetten tot doelpunten.