wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Almere City FC, seizoen 2022-2023

14 Halverwege de eerste helft was het tijd voor een korte onderbreking zodat de voetballers die aan de Ramadan meedoen wat konden eten en drinken. Intussen instrueerden Advocaat en Bakkati een aantal spelers om het elftal beter neer te zetten. Het duurde weliswaar eventjes, maar het worp zijn vruchten af. ADO Den Haag kwam beter in het spel en de bal was vanaf dat moment meer op de helft van Roda JC te vinden. Desondanks was het moeilijk om door de geel-zwarte muur te breken. Kishna probeerde het daarom van afstand en zag zijn bal naast het doel verdwijnen. Verder trachten de Hagenaars via hoge ballen één van de aanvallers te bereiken, al had dit niet het gewenste effect. De Koempels konden telkens vrij gemakkelijk de voorzetten onderscheppen en wegwerken. De eerste uitgespeelde kans door de bezoekers werd meteen benut. Op slag van rust stuurde Kemper Bilate aan die uit de rug van zijn directe tegenstander wegliep. De aanvaller kon zo doorlopen naar het doel en rondde koelbloedig af: 0-1. De openingstreffer, zo vlak voor rust, kwam op een uitermate prettig moment voor de Haagse ploeg die met een voorsprong de kleedkamer in ging. Na de pauze kwamen beide teams ongewijzigd het veld weer op. De uitploeg begon prima en leek de grip te hebben tot Roda JC na iets minder tien minuten spelen een strafschop kreeg na een overtreding van Asante op Vente. De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie wist de penalty te verzilveren en bracht zo de thuisploeg op gelijke hoogte. Een flinke tegenvaller voor de geel-groenen die niets minder dan een overwinning nodig hadden tegen concurrent Roda JC. Beide ploegen lieten na de gelijkmaker meer hun tanden zien en werd het vermakelijk. Het spel ging beide kanten op en was er niet een partij die onder deed voor de ander. Toen Roda een kwartier voor tijd met een man minder verder moest vanwege een tweede gele kaart voor Röseler veranderde dat de zaak. Zoals verwacht bracht het ruimte voor de Haagse formatie en de kansen stapelden zich al snel op. Eerst redde Nicolas wonderlijk op een poging van de -met een masker- ingevallen Verheydt. Twee minuten later besloot Titouan Thomas het van afstand te proberen en stuitte de bal op de vuisten van de keeper. In de rebound zette Severina zijn voet tegen de bal en was wederom de Limburgse sluitpost de baas. Door het uitblijven van een snelle Haagse treffer volgde een bloedstollende slotfase waarbij de manschappen van trainer De Graaf met z’n allen de verdedigende stellingen innamen.