wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Heracles Almelo, seizoen 2022-2023

13 WEDSTRIJDVERSLAG ADO Den Haag niet verder dan doelpuntloos gelijkspel tegen FC Den Bosch ADO Den Haag heeft in een gezapig duel met 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Den Bosch. Er viel weinig te genieten en de kansen waren er gering, ook al hadden de bezoekers een licht overwicht over de gehele wedstrijd bekeken. Helaas lukte het de Hagenaars niet om het om te zetten in een doelpunt en laat de Haagse ploeg belangrijke punten liggen in de strijd om de derde periodetitel. Voor dit belangrijke duel in strijd om de derde periode kon trainer Dick Advocaat niet beschikken over Wentges, Bilate en Hall die er vanwege een blessure niet bij konden zijn vandaag. Daarnaast was Werker niet meegereisd naar Den Bosch vanwege ziekte. De spoeling achterin was dus al dun voorafgaand aan de confrontatie met FC Den Bosch en dat werd nog erger. Boy Kemper voelde zich niet lekker bij de warming-up en kon daarom niet aan de start verschijnen. Absalem moest zich zodoende op het laatste moment opmaken voor een basisplek. Op een zonnig, maar waterkoude zondag ging het duel stipt om 12:15 uur van start in Stadion De Vliert. Helaas moesten de Hagenaars het doen zonder de steun van de eigen supporters. Een week eerder besloten de lokale autoriteiten namelijk dat het uitvak gesloten bleef. In de beginfase was het FC Den Bosch dat het betere van het spel had. Die fase duurde krap tien minuten voordat ADO Den Haag wat beter in de wedstrijd kwam. Prompt leidde dat tot een goede kans via Severina die zijn snelheid gebruikte om zijn directe man te passeren en het vijandelijke strafschopgebied in te lopen. Twee Bosschenaren gingen in de achtervolging en brachten samen de Haagse buitenspeler ten val vlakbij het keepersgebied. Volgens scheidsrechter Van Boekel was het niet genoeg voor een strafschop. Niet veel later werd Severina voor de tweede keer gevloerd in het penaltygebied en ook daar oordeelde Van Boekel hetzelfde. Het was geen enerverende eerste helft waarbij beide ploegen het publiek niet konden bekoren door het geringe aantal kansen. Slechts één schot op doel kon er worden geteld na 45 minuten spelen. Het was in ieder geval duidelijk dat de bezoekers na rust van een ander vaatje moesten gaan tappen om de drie punten mee te nemen naar Den Haag.