wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Jong AZ, seizoen 2022-2023

14 uit een hoekschop. De Waal ging achter de bal staan en gaf een prima voorzet op Kemper. De linkervleugelverdediger wist zijn hoofd achter de bal krijgen maar zag zijn kopbal over vliegen. De grootste kans voor rust was voor de Tricolores. Bosch werd aan de rand van het strafschopgebied bereikt en miste het doel met zijn schot slechts op een haartje. Aan het einde van de eerste 45 minuten kwamen er maar liefst 4 minuten blessuretijd bij, aangezien het spel even had stil gelegen. Ook in de ruime extra tijd gebeurde er niet veel spannends meer. Het spelbeeld was na de pauze hetzelfde als daarvoor, oftewel Willem II veel aan de bal en van beide kanten slordig spel. De eerste doelpoging in de tweede helft werd meteen een doelpunt en deze was ietwat gelukkig voor de Tilburgers. De Leeuw schoot uit de tweede lijn een bal die naast leek te gaan, maar via het hoofd van Asante vloog hij in de rechter bovenhoek: 1-0. ADO Den Haag moest dus met een antwoord komen om nog een resultaat te behalen. Makkelijk ging dat niet, de Hagenaars hadden de bal wel, maar konden er geen gevaar mee creëren. Zo’n twintig minuten voor tijd bracht Dirk