wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Jong AZ, seizoen 2022-2023

5 VOORBESCHOUWING Beste ADO Den Haag-supporters, Afgelopen vrijdag kon ADO Den Haag helaas geen goed vervolg geven aan de fantastische 4-0 overwinning thuis tegen Jong Ajax. Vandaag wil de ploeg van trainer Dirk Kuijt maar al te graag weer de drie punten pakken thuis voor eigen publiek. ADO Den Haag treft nu Jong AZ in eigen stadion. In vier duels treft ADO maar liefst drie keer een beloftenploeg. Hopelijk is het resultaat hetzelfde als de vorige partij tegen een Jong-ploeg. Het zal in ieder geval geen makkelijke wedstrijd worden. Jong AZ is namelijk heel goed gestart aan het seizoen. Met vier overwinningen uit de eerste vijf duels bezet de formatie van hoofdcoach Maarten Martens nu de derde positie in de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen maandag zetten de jonge Alkmaarders FC Dordrecht nog met 3-1 opzij op eigen veld. Aanvaller Soulyman Allach was goed voor een goal en een assist. Met maar liefst drie goals en drie assists is het de meest waardevolle speler tot nu toe voor Jong AZ. Vorige editie Afgelopen seizoen was het de eerste keer dat ADO Den Haag en Jong AZ in competitieverband tegenover elkaar stonden. Beide keren trokken de Hagenaars aan het langste eind. Op bezoek bij Jong AZ was Thomas Verheydt de gevierde man en won ADO Den Haag door zijn doelpunt de wedstrijd met 0-1. In de thuiswedstrijd keek ADO bij rust tegen een 1-2 achterstand aan, maar boog het vrij snel na rust om door doelpunten van Verheydt en Steijn.