wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Jong FC Utrecht, seizoen 2022-2023

13 WEDSTRIJDVERSLAG ADO Den Haag boekt knappe zege tegen nummer drie MVV Maastricht ADO Den Haag heeft thuis tegen MVV Maastricht een belangrijke zege geboekt. In het eerste duel van de derde periode won de ploeg van trainer Dick Advocaat met 2-1. In de eerste helft opende Verheydt de score, maar op slag van rust kwam MVV langszij door een benutte penalty van Kostons. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd zorgde Asante met een kopbal voor de 2-1. Net als de vorige wedstrijden beschikte trainer Dick Advocaat voor het duel tegen MVV Maastricht van een gehavende selectie met veel afwezigen. Wentges, Hall, Klas, De Waal, Breinburg en Kishna waren allemaal niet inzetbaar. Daar stond echter wel de terugkeer van Thomas Verheydt in het startelftal tegenover. Achterin nam Rodríguez de plaats over van de geblesseerde Hall, terwijl Thomas, Wehrmann en Sellouki samen het middenveld vormden. De adjudanten van Verheydt voorin waren Severina op rechts en Zwarts op links. Verder keerde Kemper weer terug in de basis. ADO Den Haag kende een flitsende start van dit duel. Amper vijftien seconden na het eerste fluitsignaal had Zwarts de 1-0 op zijn schoen. De linksbuiten kon vanaf de zijkant vrij uithalen en deed dat wellicht wat gehaast, want het schot vloog richting de Lex Schoenmakertribune. Een snelle treffer kon de Haagse ploeg wel gebruiken met in het achterhoofd dat dit de eerste wedstrijd van de derde periode was en meteen resultaat halen zeer voordelig zou zijn. Na tien minuten zette Sellouki, samen met Verheydt, een aanval op waar wat in zat. Vanaf de rand van het strafschopgebied gaf de Fransman vervolgens een mooi boogballetje met gevoel die op de borst van de Haagse spits belandde en met die aanname was hij meteen zijn mandekker kwijt. Oog in oog met doelman Matthys was de Hagenees zoals vanouds weer messcherp en schoot hij simpel binnen: 1-0. Op dat moment was dat niet meer dan terecht. De Haagse ploeg had het betere van het spel en ging na de openingstreffer vrolijk verder met aanvallen. Tot veel grote kansen leidde dat echter lange tijd niet, al hadden de bezoekers tot