wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Jong FC Utrecht, seizoen 2022-2023

15 In de 66e minuut ging het hele stadion staan en klappen voor de deze week helaas veel te vroeg overleden Marco van Dalen. Een minuut lang kletterde een prachtig applaus van de tribunes om Haagse Marco te gedenken. Op het veld werd het niveau ondertussen iets minder, maar daardoor niet minder attractief. Het duel trok namelijk een beetje open en er ontstonden meer kansen. De grootste de MVV kwam van de voet van Van Bommel die van geruime afstand zijn schot op de paal zag stuiten. Vijf minuten daarna, net voor het begin van het Haags Kwartiertje, keurde de arbiter een doelpunt van MVV af vanwege buitenspel. Het was de startsein van een enerverende slotfase waarin het spel over en weer ging. Catic joeg de bal aan de andere kant over het doel en een minuut daarna werd ook een Haagse treffer afgekeurd. Verheydt zou Matthys in zijn doelgebied hebben gehinderd voor hij binnen kon tikken. ADO Den Haag zette flink aan in de laatste minuten van de wedstrijd en leek op weg naar een goal. Zeker toen Verheydt een hoge voorzet van Severina kon koppen. Veel supporters gingen al staan, maar jammer genoeg knikte hij aan de verkeerde kant van de paal. De 2-1 volgde alsnog en uitgerekend de twee centrale verdedigers waren er verantwoordelijk voor. Van Breemen bereikte Asante met de kopbal en laatstgenoemde knikte van dichtbij binnen. Het stadion ontplofte van vreugde, wat een belangrijke goal. Met vier minuten blessuretijd was het zeker nog niet gedaan. Toch was het initiatief nog steeds bij de Haagse ploeg en kwam het niet meer in de problemen. De eerste drie punten van de derde periode zijn een feit! Karakteristieken ADO Den Haag – MVV Maastricht Scoreverloop: 10. Verheydt 1-0, 45. Kostons (pen.) 1-1, 89. Asante 2-1 Scheidsrechter: Gerrets Opstelling ADO Den Haag: Koopmans; Rodríguez, Asante, Van Breemen, Kemper; Wehrmann (81. Bilate), Thomas, Sellouki (73. Esajas); Severina, Verheydt, Zwarts (73. Catic) Opstelling MVV Maastricht: Matthys; Labylle, Van Helden, Waem, Schenk (90. Livramento); Souren, Dzepar, Steuckers; Blummel, Kostons, Van Bommel Auteur: Rokus Driesen Fotografie: Angelo Blankespoor