wedstrijdmagazine ADO Den Haag - MVV Maastricht, seizoen 2022-2023

15 waarschuwing voor de Hagenaars dat de buit nog lang niet binnen was. Om de aanvalslinie een impuls te geven bracht Advocaat zo’n twintig minuten voor tijd zowel Verheydt als Zwarts in. Een goal zou immers goed van pas komen om de wedstrijd op slot te gooien en wat vers bloed kon daar bij helpen. Voor Verheydt was het een fijn moment, want de spits maakte zijn rentree na een maand blessureleed. De laatste tien minuten braken aan en de spanning begon toe te nemen. Zo’n tien minuten voor het einde werd een doelpunt van FC Dordrecht afgekeurd en besefte de Hagenaars dat het nog niet gespeeld was. Verheydt maakte in de 83e minuut bijna een einde aan de onzekerheid. Na een prima counter kwam de bal voor de voeten van de Haagse topscorer, maar zijn inzet vloog maar net langs de kruising. Hierdoor bleef het billenknijpen aan de Krommedijk. Toch kwam ADO Den Haag niet echt meer in de problemen en zo is de eerste overwinning onder Dick Advocaat een feit. Karakteristieken FC Dordrecht – ADO Den Haag Scoreverloop: 41. Bilate 0-1 (pen.) Scheidsrechter: Gansner Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Miceli (89. Smolarczyk), El Azzouzi, Van den Avert; Savastano, Schuurman, Doesburg (46. Noc), Reemst, Van Huizen; Pinas (46. Baldé), Camara (25. Wielzen (76. Longo)) Opstelling ADO Den Haag: Koopmans; Hall, Asante, Van Breemen, Kemper; Thomas, Sellouki (89. Wehrmann), De Waal; Catic (69. Zwarts), Bilate (69. Verheydt), Severina Tekst: Rokus Driesen Fotografie: Angelo Blankespoor