wedstrijdmagazine ADO Den Haag - NAC Breda, seizoen 2022-2023

13 WEDSTRIJDVERSLAG Vechtend ADO Den Haag pakt punt in Venlo ADO Den Haag neemt door een 0-0 gelijkspel tegen VVV-Venlo een punt mee naar huis. Vooral in de tweede helft kregen de bezoekers een aantal hele goede kansen en was er aan inzet geen gebrek. Achterin hield de Haagse ploeg de boel goed dicht en werd er niet gescoord. Trainer Dick Advocaat kon voor deze wedstrijd beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Naast de langdurig geblesseerden Wentges en Komljenovic was alleen Bilate niet inzetbaar. Daarbij keerden Van Breemen en Asante allebei terug van een schorsing en mochten zij meteen starten in de basisopstelling. Werker en Absalem belandden zodoende weer op de bank en keerde Kemper van het centrum van de verdediging terug naar de linkerkant. Verder waren er geen wijzigingen op zowel het middenveld als de aanval ten opzichte van de laatste wedstrijd, tegen Jong FC Utrecht. Nadat beide ploegen de befaamde trappen naar het veld hadden overleefd ging het duel tussen VVV-Venlo en ADO Den Haag van start. De thuisploeg liet zich vanaf het eerste fluitsignaal meteen gelden en daardoor werd ADO naar achteren gedwongen. Na vier minuten mocht Kees de Boer, ex-speler van ADO Den Haag, een vrije trap op een gevaarlijke positie nemen. De middenvelder probeerde het met een lobje om een medespeler te bereiken. Dat had Koopmans goed in de smiezen en pakte de bal uit de lucht voor er gevaar uit kon ontstaan. Terwijl de eerste tien minuten bijna waren verstreken kwamen de bezoekers alweer wat beter in het spel. Met de eerste aanval deelde Verheydt een speldenprikje uit door de doelman te testen met een kopbal na een goede voorzet van compagnon Kemper. De volgende goede kans was voor de Limburgers. Venema, die het al eerder tevergeefs probeerde, schoot hard van afstand en Koopmans kon vanwege de snelheid moeilijk de bal klemmen. Daar vlakbij stond echter Boy Kemper die de bal gelijk weg kon rossen. Het duel was behoorlijk in evenwicht en veel hoogtepunten waren er niet. Een kwartier voor tijd was het Venema die opnieuw de VVV-fans even liet opveren toen de aanvaller kon uithalen vanaf een