wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Telstar, seizoen 2022-2023

21 CLUBNIEUWS Internationals update Tijdens de interlandbreak vlogen drie eerste elftalspelers uit om op pad te gaan met hun nationale ploeg. Breinburg, Nikiema en Severina maakten deel uit van de nationale ploeg van respectievelijk Aruba, Burkina Faso en Curaçao. In dit overzicht zie je hoe ze het er vanaf hebben gebracht afgelopen week. Gregor Breinburg - Aruba St. Kitts en Nevis – Aruba 2-0 Breinburg speelde de volledige wedstrijd namens Aruba mee in en tegen St. Kitts en Nevis. De thuisploeg bleek te sterk en trok met 2-0 aan het langste eind. De wedstrijd was in het kader van de CONCACAF Nations League. Kilian Nikiema - Burkina Faso Burkina Faso – Togo 1-0 | Togo – Burkina Faso 1-1 Nikiema is reservekeeper bij Burkina Faso en maakte geen minuten. Wel maakte de jonge doelman deel uit van de wedstrijdselectie namens Burkina Faso bij beide kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup. Xander Severina - Curaçao Curaçao – Canada 0-2 | Argentinië – Curaçao 7-0 Severina was voor de eerste keer uitgenodigd voor de nationale ploeg van Curaçao. Tegen Canada werd de buitenspeler nog niet ingezet, maar tegen wereldkampioen Argentinië mocht Severina in de 73e minuut invallen en dus debuteren voor de nationale ploeg van Curaçao. Het duel stond op dat moment al 5-0 in het voordeel van de Argentijnen en uiteindelijk zou 7-0 (Messi scoorde een hattrick) de einduitslag worden. Severina keek ondanks de uitslag terug op een bijzondere avond waarop hij zijn debuut mocht maken.