wedstrijdmagazine ADO Den Haag – Top Oss, seizoen 2022-2023

13 WEDSTRIJDVERSLAG ADO Den Haag verliest met 4-1 van Almere City FC ondanks goede eerste helft ADO Den Haag heeft de competitie hervat met een nederlaag. Bij het officiële debuut van hoofdtrainer Dick Advocaat ging de Haagse ploeg na een rode kaart in de tweede helft met 4-1 onderuit. De Hagenaars domineerden de eerste helft en openden via Sellouki verdiend de score. Tegen de verhouding in werd het nog voor rust 1-1. Aan het begin van de tweede helft kreeg Almere City een penalty die knap werd gekeerd door Wentges. Door een bewuste handsbal van Werker kreeg de thuisploeg even later een tweede strafschop en werd de verdediger gestraft met een rode kaart. Vanaf elf meter maakte Duijvestijn 2-1, niet veel later scoorde Almere de 3-1 en in blessuretijd moest de ingevallen Luuk Koopmans nog de 4-1 incasseren. Vrijdag mag ADO Den Haag het gaan opnemen in eigen huis tegen TOP Oss om het bewogen jaar af te sluiten. Na een winterstop van drie en een halve week hervatte de Keuken Kampioen Divisie zich vandaag weer voor ADO Den Haag. Om 14:30 uur in een koud Yanmar Stadion stond het duel tegen Almere City FC op het programma. Het betrof daarnaast het eerste officiële duel van Dick Advocaat, die deze winterstop aangesteld werd tot het einde van het seizoen na het vertrek van Dirk Kuijt. De aanwezigheid van de nieuwe trainer zorgde voor veel aandacht van tevoren. De Haagse oefenmeester voerde voor de confrontatie met de Almeerse ploeg veel wisselingen door in de ploeg. Maar liefst vijf aanvallend ingestelde spelers stonden in de basis. Voor de viermans defensie stonden Kishna en Breinburg opgesteld. Voorin mochten Severina, Sellouki, Bilate en Zwarts hun opwachting maken. Sellouki mocht zo voor het eerst in de basis van een officiële wedstrijd beginnen. ADO Den Haag leek aan het begin van het duel nog even wakker te moeten worden. Door een miscommunicatie achterin kreeg Alhaft na slechts minder een minuut al een levensgrote kans die cadeau werd gegeven door de bezoekers. Oog in oog met Wentges mikte de aanvaller gelukkig naast het doel en kon ADO opgelucht adem halen. Het matige begin bleek geen voorbode voor de rest van de eerste helft. ADO Den Haag nam namelijk meteen na dit schrikmoment