wedstrijdmagazine ADO Den Haag – Top Oss, seizoen 2022-2023

14 het heft in handen. In de dertiende minuut leidde een goede uitgespeelde counter tot de 0-1. Via Bilate kwam de bal bij Severina aan de rechter kant terecht. De buitenspeler bediende vervolgens Sellouki die zijn man uitkapte en in de verre hoek raak schoot. Een heerlijk moment voor de man die zijn basisdebuut hiermee meteen glans gaf. Het doelpunt gaf de Hagenaars duidelijk vertrouwen en daardoor groeiden ze in de wedstrijd. Een paar minuten na de openingstreffer kreeg Severina de mogelijkheid om te schieten en deed dat met een laag schot. Keeper Bakker redde met zijn voet. Drie minuten later kreeg de uitploeg een vrije trap op een hele gunstige positie. Kishna ging achter de bal staan en zag zijn fraai getrapte schot op de lat belanden. Daar had de Haagse ploeg net wat meer geluk nodig, maar het was wachten op de tweede treffer. Kishna en Zwarts kregen met twee kansen de mogelijkheid, maar beide keren trad de Almeerse sluitpost goed op. In de 34e minuut was het wel raak en maakte Severina uit een hoekschop de treffer. Althans, de vleugelflitser stond buitenspel en daardoor werd het doelpunt afgekeurd door de arbitrage van dienst. De Haagse storm was nog lang niet gaan liggen. Sellouki creëerde luttele minuten na de afgekeurde goal een kans voor zichzelf. Het schot van de Fransman was prima, maar opnieuw stond de goalie van Almere in de weg. Met het laatste schot van Sellouki had ADO Den Haag maar liefst acht keer op doel geschoten tot dan toe. De Almeerders slechts één keer en toch was het in de 38e minuut raak voor de zwarte schapen. Scheidsrechter van der Eijk had hands geconstateerd van doelman Wentges die de bal aan de rand van het strafschopgebied wilde rapen. Een vrije trap was dus het gevolg en de goed aangesneden bal van Duijvestijn, ex-speler van ADO Den Haag, werd binnengekopt door Hilterman. Op dat moment was deze gelijkmaker behoorlijk tegen de kansenverhoudingen in. Toch gingen beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers in. Aan het begin van de tweede helft had trainer Alex Pastoor twee nieuwe krachten in het veld gestuurd. ADO begon daarentegen ongewijzigd aan het tweede bedrijf. Er was duidelijk een ander Almere te zien en de thuisploeg zat beter in het duel in de tweede helft. In de 54e minuut kreeg de Almeerse formatie een heel makkelijk gegeven strafschop. Duijvestijn ging naar de grond na een duel met Asante, die verbijsterd reageerde op de beslissing van de leidsman. Spits