wedstrijdmagazine ADO Den Haag – Top Oss, seizoen 2022-2023

15 Hilterman mocht het gaan proberen tegenover penaltykiller Wentges. En net als tegen Helmond Sport pakte de Haagse doelman de strafschop subliem. Nog niet eens tien minuten later kregen de Almeerders opnieuw een strafschop en hier was geen twijfel over. Werker stopte de bal op de doellijn met zijn hand en zag daardoor de rode kaart. De bal ging dus opnieuw op de stip en dit keer mocht Duijvestijn het proberen. De aanvallende middenvelder schoot in dezelfde hoek als Hilterman, alleen ging Wentges helaas naar de andere hoek: 2-1. Met tien man en een 2-1 achterstand wist ADO dat het een lastig karwei zou zijn om met resultaat terug te keren naar Den Haag. Het leed voor de geel-groenen werd nog groter toen Hilterman twintig minuten voor tijd de marge verdubbelde door bij de tweede paal raak te tikken. De wedstrijd was daarmee duidelijk gespeeld, aangezien de Hagenaars het ook nog met een man minder moesten stellen. Tot overmaat van ramp moest doelman Hugo Wentges zich door een blessure noodgedwongen laten vervangen in de slotfase. Luuk Koopmans maakte hierdoor zijn rentree in de ploeg. Even daarvoor waren Esajas en Catic in de ploeg gekomen voor Zwarts en Kishna. In de slotfase moest Koopmans nog de 4-1 van Pena incasseren. ADO Den Haag vertrekt zonder punten uit Almere. Karakteristieken Almere City FC – ADO Den Haag (4-1) Scoreverloop: 13. Sellouki 0-1, 38. Hilterman 1-1, 64. Duijvestijn 2-1 (pen.), 70. Hilterman 3-1, Pena 4-1. Scheidsrechter: Van der Eijk Opstelling Almere City FC: Bakker; Akujobi, Van Bruggen, Barbet, Royo (46. Poll); Peña, Resink (87. Receveur), Duijvestijn, Alhaft (87. Van Hoeven), Pascu (46. Post); Hilterman Opstelling ADO Den Haag: Wentges (83. Koopmans); Asante, Van Breemen, Werker, Absalem; Breinburg, Kishna (80. Catic); Severina, Sellouki (63. Carlson), Bilate, Zwarts (80. Esajas) Auteur: Rokus Driesen Fotografie: Angelo Blankespoor