wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Willem II, seizoen 2022-2023

13 WEDSTRIJDVERSLAG ADO Den Haag moet genoegen nemen met gelijkspel bij FC Eindhoven ADO Den Haag moet genoegen nemen met een gelijkspel op bezoek in Eindhoven. In een goede eerste helft waarin het meer dan terecht via Kishna op een 0-1 voorsprong kwam vergat het helaas om de voorsprong te verdubbelen en zo een ruimere marge te nemen. In een tweede helft waarin ADO Den Haag nog goed begon was het Bannis die vrij onverwachts de 1-1 mocht binnen koppen. Na de 1-1 veranderde het spelbeeld en was het FC Eindhoven dat aanzette. Tot doelpunten kwam het niet waardoor beide ploegen genoegen moeten nemen met het gelijkspel. De ziekenboeg was behoorlijk groot in aanloop naar het duel tegen FC Eindhoven. Maar liefst acht spelers waren vanwege een blessure, ziekte of schorsing niet inzetbaar. Sleegers, die tegen TOP Oss uitviel met een blessure, moest onder andere de confrontatie tegen zijn oude club laten schieten. Datzelfde gold voor Wehrmann en Breinburg, die beide vanwege ziekte niet van de partij konden zijn. Van Breemen, Werker, Wentges en Bilate waren al langer geblesseerd en Sellouki zat de eerste van zijn twee wedstrijden schorsing uit. Bij de Eindhovenaren stond Evan Rottier in de basis. De aanvaller maakte afgelopen zomer een transfer van ADO Den Haag naar FC Eindhoven. Verder zaten er met Youness Mokhtar en Naoufal Bannis twee andere oude bekenden op de bank. Het duel begon een kwartier later, aangezien de ADO-spelersbus lang in de file stond op weg naar Brabant. In de eerste pakweg tien minuten was er nog niet veel te beleven in het Jan Louwers Stadion. Beide ploegen tastten elkaar af en was het nog wachten op het eerste gevaar. Bij de eerste keer dat de Haagse ploeg wat verder op de helft van de tegenstander kwam, verdiende het meteen een hoekschop. Meteen werd van de standaardsituatie geprofiteerd via Kishna, die een afvallende bal gevaarlijk inbracht en via Dahlhaus in het Eindhovense doel belandde: 0-1. Een prima start zo voor ADO Den Haag dat door het verzilveren van de eerste kans al gelijk de voorsprong in handen had.