wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Willem II, seizoen 2022-2023

31 Halverwege de tweede helft maakte Lysanne van der Wal haar welkome rentree na een blessure. ADO Den Haag Vrouwen legde de tegenstander nu op de pijnbank. Uit een door Ravensbergen afgedwongen vrije trap, bediende IJzerman de weer mee naar voren getrokken Noordermeer. Een tegenstander stond een treffer in de weg. Drie achtereenvolgende hoekschoppen leverden ook niets op. De derde hoekschop scheerde net over het hoofd van Wiëlle Douma. Met nog negen minuten te gaan zette Rijsbergen IJzerman vrij voor het doel. Zij liet de goalie kansloos, maar opnieuw voorkwam de binnenkant van de paal een voorsprong. Met nog vier minuten te gaan was het dan eindelijk raak. Na een hoekschop van Rijsbergen werd Ravensbergen voor het doel tegen het gras gewerkt. Onder het motto dura lex, sed lex wees de arbiter naar de stip. Via de vuisten van de doelvrouw joeg Ravensbergen de bal in de bovenhoek: 1-0. Rijsbergen had na een lange ren ook nog een tweede kunnen maken. Haar schot verdween naast. De Haagse defensie gaf in de slotfase Fortuna geen enkele kans om nog iets terug te doen. Chloé Vande Velde werd onderscheiden als GirlPower Radio Powervrouw van de wedstrijd. Karakteristieken ADO Den Haag Vrouwen - Fortuna Sittard 1-0 (0-0) Scoreverloop: 86. Ravensbergen (pen.) 1-0 Scheidsrechter: Cremers Toeschouwers: 513 Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd; Raaijmakers, Noordermeer, Douma, Nelemans; Van Raay, Vande Velde, Ravensbergen; Rijsbergen, Susanna (66. Van der Wal), IJzerman Opstelling Fortuna Vrouwen: Lemey; Iliano, Knol, Van Diemen, Tuin; Foederer, Antonsdottir, Van Heeswijk; Olafsdottir Gros, Wullaert, Teulings