wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Almere City FC, seizoen 2021-2022

ADO DEN HAAG DEELT DE PUNTEN MET JONG FC UTRECHT ADO DEN HAAG 13. Auteur: Rokus Driesen Fotografie: Angelo Blankespoor Bij ADO Den Haag keerde Janmaat terug in de basis, wat ten koste ging van Asante die de afgelopen duels basisklant was. Ook Catic keerde terug in de ploeg waardoor Severina op de bank plaatsnam. De spelers werden op deze zonnige zondagmiddag bij de opkomst begroet door een goed gevuld Cars Jeans Stadion. Wat het extra leuk maakte is dat een aantal spelers aan de hand van hun eigen kinderen de grasmat betraden. Een mooi begin van de middag en uitstekende opwarmer voor het duel tegen Jong FC Utrecht. De eerste helft begon op een redelijk laag tempo en dit zou eigenlijk tot aan de rust zo blijven. Het eerste speldenprikje werd uitgedeeld door de bezoekers, al vloog de bal hoog over in de richting van een volle Lex Schoenmaker tribune. ADO Den Haag creëerde voor het eerst gevaar in de 12e minuut toen de bal via meerdere medespelers bij Sem Steijn terechtkwam. De aanvallende middenvelder schoot via een Utrechtse verdediger in het zijnet. Uit de hoekschop die hierop volgde liet ADO Den Haag het stadion juichen. Janmaat verlengde de corner van Steijn goed en Klas schoot mikte knap vanuit de lucht raak in de verre hoek. Ondanks dat er verder niet veel gebeurde was het wel duidelijk ADO Den Haag dat de overhand had, onverdiend was de openingstreffer dan ook niet te noemen. GEELGROEN CLUBNIEUWS In een weinig hoogstaand duel heeft ADO Den Haag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong FC Utrecht. Klas zorgde met een knappe goal in de eerste helft voor de eerste treffer van ADO Den Haag. Daarmee zorgde de middenvelder voor één van de weinige hoogtepunten voor de supporters op deze zonnige zondagmiddag. Het duel kabbelde langzaam voort en ADO Den Haag leek af te stevenen op een overwinning totdat Akharaz in blessuretijd van buiten de zestien de gelijkmaker binnenschoot.