wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Almere City FC, seizoen 2021-2022

Na twintig minuten had Dhoraso Klas een grote mogelijkheid op nummer twee. Een afvallende bal kwam bij de jonge middenvelder terechtkwam en vanaf de rand van het strafschopgebied leek hij binnen te knallen. De harde poging zoefde maar net langs het Utrechtse doel. Ook Verheydt, de man van de vele goals, kreeg een kans. Kemper zocht de spits via de lucht, maar de Hagenees kreeg zijn hoofd niet goed tegen de bal. Diezelfde Verheydt luidde ook de volgende kans in door terug te koppen op Kishna. De buitenspeler, die zich veelvuldig aanspeelbaar maakte, probeerde het met een volley. De fans achter het doel zagen de poging recht op de tribune af komen. Met een tweede treffer zou de Haagse ploeg de toch al zorgeloze middag nog wat extra glans geven. Verheydt was hier voor rust opnieuw dichtbij, al deed hij niet veel meer dan op de goede plek staan. Een goed aangesneden hoekschop van Steijn kwam per toeval op het lichaam van de spits, maar Houweling redde knap. Zonder grote hoogtepunten gingen beide ploegen met een 1-0 tussenstand terug de kleedkamers in. Jong FC Utrecht kwam er in de eerste helft maar zelden uit, al had het af en toe wel ruimte daarvoor. In de tweede helft was het dus van belang dat ADO Den Haag die tweede treffer zou maken om daarmee de overwinning, ook voor de supporters op de tribunes, veilig te stellen. Het tweede bedrijf begon met twee felle teams, eerst kreeg Matthys een gele kaart voor een stevige overtreding. Vervolgens kreeg ook Ikeshita de gele prent te zien van scheidsrechter Oostrom. Met de nipte voorsprong bleef ADO Den Haag zoeken naar het Utrechtse doel. Bijna was het 2-0 toen Matthys bij een hoekschop geplaatst in de hoek schoot. De doelman was echter alert en voorkwam een Haagse treffer. Het duel kabbelde hierna een beetje voort en beide ADO DEN HAAG 14.