wedstrijdmagazine ADO Den Haag - FC Den Bosch, seizoen 2022-2023

13 WEDSTRIJDVERSLAG ADO Den Haag kent valse start van het nieuwe seizoen en verliest 4-0 van Heracles Almelo ADO Den Haag is het nieuwe seizoen slecht begonnen. In Almelo ging de ploeg van trainer Dirk Kuijt met 4-0 onderuit tegen Heracles Almelo. De bezoekers kenden een dramatische eerste helft waarin het maar liefst vier tegentreffers moest incasseren. Daardoor was de wedstrijd in feite al gespeeld en ook na rust kon het geen vuist maken tegen de Eredivisie-degradant van afgelopen seizoen. Voor dit duel had Wehrmann een plek op het middenveld gekregen, terwijl Breinburg op de bank begon. In aanloop naar dit duel gaf trainer Dirk Kuijt aan dat Breinburg in de voorbereiding wat pijntjes heeft gehad en geen risico met de middenvelder wilde nemen. De aftrap van deze wedstrijd, maar nog sterker, van het seizoen werd verricht door een supporter van beide clubs. Alberto had de eer namens ADO Den Haag en Karin voor de thuisploeg. Met deze symbolische aftrap begon het duel nog ontspannen voor ADO Den Haag. Toen het duel eenmaal officieel begonnen was sloeg dat snel om. Heracles Almelo was duidelijk getergd om goed te beginnen en ADO daarentegen leek nog niet helemaal scherp. De Heraclieden hadden slechts vier minuten nodig voor een eerste treffer. Uitgerekend Vejinovic, ex-ADO, schoot een vrije trap fraai raak vanaf een meter of twintig. Met dank aan Wentges stond die 1-0 er twee minuten later nog steeds. De goalie hield een poging tegen van Emil Hansson, die de doortocht had richting het Haagse doel. De bezoekers liepen vanaf het begin achter de feiten aan stapelden fout op fout. Dit werd halverwege de eerste helft afgestraft door Armenteros die de 2-0 achter Wentges schoot. Deze 2-0 voorsprong was zeker niet onverdiend en ADO had geluk dat Hansson in de 28e minuut slordig met een grote kans op een treffer omging. Echter was het vrij snel hierna alsnog raak. Heracles benutte de ruimte die ADO Den Haag gaf goed en Armenteros werd op randje buitenspel bereikt en de spits maakte keurig af. Een paar minuten voor het einde van de waardeloze eerste helft liet de Haagse