wedstrijdmagazine ADO Den Haag - FC Dordrecht, seizoen 2022-2023

13 WEDSTRIJDVERSLAG Laatste kans op play-offs verkeken voor ADO Den Haag na 4-2 verlies bij Jong Ajax ADO Den Haag heeft een nederlaag geleden tegen Jong Ajax. Op Sportpark de Toekomst was het Amsterdamse beloftenteam met 4-2 te sterk. Hierdoor is de laatste kans op het bereiken van de play-offs verkeken en weet de Haagse ploeg dat het volgend seizoen opnieuw in de Keuken Kampioen Divisie zal uitkomen. Ondanks de teleurstellende uitslag wist Verheydt voor een klein lichtpuntje te zorgen door zijn 100e doelpunt op het een na hoogste niveau van Nederland te maken. Voor het duel tegen Jong Ajax begon ADO Den Haag met een aantal nieuwe namen ten opzichte van de laatste wedstrijd. Voor Asante, Wehrmann en De Waal was er een basisplaats ingeruimd en dat ging ten koste van Van Breemen, Kishna en Komljenovic die alle drie op de bank begonnen. Verder kon trainer Dick Advocaat geen beroep doen op de zieke Breinburg en Sleegers en ook Esajas was er vanwege een blessure niet bij. De 36e competitiewedstrijd van ADO Den Haag ging met een fijne avondzon en temperatuur van start op Sportpark de Toekomst. Prima omstandigheden voor een mooie pot voetbal. Desondanks lag het tempo vanaf het begin vrij laag, maar was het Jong Ajax dat meteen het initiatief nam. Binnen een minuut had Silvano Vos al Sonny Stevens getest met een schot. Vijf minuten later was er de eerste kans van ADO via Joël Zwarts, die al een aantal wedstrijden achter elkaar een basisplaats geniet. Het schot van de buitenspeler ging helaas recht op doelman Tom de Graaff af. Na twaalf minuten liet diezelfde Zwarts zich opnieuw zien aan de linkerkant waar hij het zijn directe tegenstander Regeer vrij lastig maakte. De voorzet van de huurling kwam gevaarlijk voor het doel, maar zowel De Waal als Verheydt kregen net niet hun voet tegen de bal.