wedstrijdmagazine ADO Den Haag - FC Dordrecht, seizoen 2022-2023

14 Ondanks het trage tempo van beide kanten lukte het de thuisploeg een aantal keer gevaarlijk te worden. In de 19e minuut was het slecht uitverdedigen van ADO Den Haag waar de Amsterdammers van konden profiteren. Een rebound na een schot van rood-wit werd simpel binnengetikt door Hlynsson. Het was een heel ander duel dan de thuiswedstrijd toen de Hagenaars over Jong Ajax heen liepen en overtuigend met 4-0 wisten te winnen. Na iets meer dan een kwart wedstrijd spelen werd het bijna 2-0. Rasmussen kon vrij inschieten vlakbij het Haagse doel, maar Stevens redde met zijn voet op het matige schot van de Deense aanvaller. Tien minuten voor rust lieten de bezoekers zich voor het eerst weer zien voor het vijandelijke doel. Kemper, die veel vrijheid had aan de zijkant, bediende Zwarts met een hoge bal, maar de kopbal ging net over. Een paar minuten later sloeg de Amsterdamse formatie opnieuw toe. Hlynsson mocht een vrije trap nemen op 30 meter van het doel en de IJslander gaf de bal op het hoofd van Warmerdam die knap in de hoek raak kopte. Een hard gelag voor de Haagse ploeg dat hiermee de al minieme kans op de play-offs definitief leek te zien verdwijnen. Aan het begin van de tweede helft werd Catic ingebracht in plaats van Severina. Ook de Amsterdammers wisselde één keer. De ingevallen Catic zorgde na slechts een minuut spelen meteen voor gevaar. De rappe vleugelflitser werd diep gestuurd en liet de linksachter van Jong Ajax zijn hielen zien. In het strafschopgebied zag Catic de kans om te schieten, maar trof hij de paal. ADO Den Haag begon sowieso goed aan het tweede bedrijf en in de 51e minuut viel de aansluitingstreffer door Kemper die een hoekschop van Wehrmann raak kopte. Het geloof was even terug, met de nadruk op ‘even’. Twee minuten na de goal kreeg Rodríguez de rode kaart te zien na vermeend neerhalen van een doorgebroken speler. Daar waren meerdere Haagse spelers niet mee eens en die lieten dat weten en er ontstond een opstootje. Kemper en Regeer kregen hierbij een gele kaart en moest ADO Den Haag dus met tien man verder.