wedstrijdmagazine ADO Den Haag - PEC Zwolle, seizoen 2022-2023

14 Zodoende wist ADO Den Haag met een prima aanval een corner te verdienen. Hieruit kwam de bal bij Kishna terecht die aan de zijkant van het veld, op zo’n 30 meter van het doel. De Haagse technicus gaf een scherpe voorzet die door de Eindhovense defensie half werd weggewerkt en vervolgens kwam de bal bij De Waal terecht. De gelegenheidsspits bedacht zich niet en volleerde hard de bal in de hoek en liet hij daarmee de Eindhovense goalie kansloos: 0-1. Die score was op dat moment niet onverdiend en ADO ging vrolijk verder met aanvallen. Het duurde nog minuut en de marge werd verdubbeld via Severina. Thomas bediende Severina met een uitstekende steekpass waarna de vleugelflitser met een schijnbeweging meerdere verdedigers het bos instuurde. Daarna hield hij ook nog het overzicht en met een bekeken schot bracht Severina de 0-2 op het scorebord. Een heerlijke start van de wedstrijd voor trainer Dick Advocaat en consorten. Met nog drie kwart van de wedstrijd te gaan was het nog lang niet gespeeld op Sportpark de Herdgang. Jong PSV was duidelijk niet van plan zich bij de achterstand neer te leggen, terwijl ADO wat minder gas leek te geven. De kansen voor de thuisploeg volgden elkaar op en werden steeds groter. Meerdere keren werden de Hagenaars gewaarschuwd. Van Breemen behoedde tien minuten voor rust zijn ploeg voor een achterstand door een enorme schietkans van de thuisploeg onschadelijk te maken. Het doel van Stevens bleef schoon, al was dat niet voor lang. Drie minuten later probeerde de 19-jarige Van Breemen wederom in te grijpen, maar dit keer vloerde hij ook een Eindhovense aanvaller. Hensgens twijfelde niet en gaf een penalty aan de rood-witten. Jason van Duiven, spits van Jong PSV, verzilverde dit buitenkansje door onberispelijk via de onderkant van de lat binnen te schieten: 1-2. Het was duidelijk dat het ondanks de heerlijke start geen gemakkelijke avond zou worden. ADO Den Haag mocht uiteindelijk blij zijn dat het, gezien de kansen in de slotfase in de eerste helft, met een voorsprong de rust in ging. In de tweede helft wist ADO dat het hard aan de bak moest om de zeer belangrijke drie punten mee naar Den Haag te nemen. Jong PSV leek gelijk na rust op gelijke hoogte te komen, maar de Haagse ploeg kwam met de schrik vrij toen de bal voorlangs rolde. Het aanvallende offensief van de Eindhovenaren bleek echter niet zo effectief als in de slotfase van