wedstrijdmagazine ADO Den Haag - PEC Zwolle, seizoen 2022-2023

15 het eerste bedrijf, want vervolgens bleef het een kwartier lang rustig voor het Haagse doel. Van Duiven, de man van de benutte penalty in de eerste helft, was betrokken bij de volgende kans die zich pas in de 61e minuut voordeed toen de spits een vrije trap net over kopte. ADO Den Haag kon aanvallend weinig gevaar stichten tot dan toe. Pas halverwege de tweede helft lieten de geel-groenen zich voor het eerst zien bij het vijandelijke doel. Een hoekschop van Kishna bereikte het hoofd van Kemper en de aanvoerder mikte aan de verkeerde kant van de paal. De Haagse ploeg, die na de tweede treffer vooral had moeten tegenhouden, kwam daarna pas voor het eerst wat beter in de wedstrijd. ADO kwam steeds vaker van eigen helft en kreeg via Breinburg en De Waal zelfs wat schietkansen. Dit was echter zonder succes en in het laatste kwartier besloot trainer Advocaat dat het tijd was om wat wisselingen door te voeren. Esajas en Catic vielen in voor Kishna en Sleegers om het team van wat vernieuwde energie te voorzien. De Haagse formatie had met Catic en Severina veel snelheid voorin en dat kwam wel van pas in de slotfase. Jong PSV, ondertussen ook vermoeid, ging meer risico nemen en daardoor kwam er ruimte achterin waar ADO Den Haag van moest proberen te profiteren. Met een 1-2 tussenstand was er namelijk nog niks binnen en bleef het billenknijpen, ook voor de ruim 100 meegereisde fans in het uitvak. Twee minuten voor het einde kreeg Finn van Breemen nog een goede kopkans die hij over zag vliegen. Jong PSV maakte het in de absolute slotfase toch nog écht spannend met drie goed genomen corners maar tot scoren kwam het niet. Karakteristieken Jong PSV – ADO Den Haag (1-2) Scoreverloop: 19. De Waal 0-1, Severina 0-2, 39. Van Duiven (pen.) 1-2 Scheidsrechter: Hensgens Opstelling Jong PSV: Peersman; Comenencia, Seelt, Leysen, Tytens; Tielemans, Geerts (46. Babadi), Nassoh; Sealy (59. Priske Flyger), Van Duiven, Colyn (67. Jimenez) Opstelling ADO Den Haag: Stevens; Hall (63. Rodriguez), Asante, Van Breemen, Kemper; Thomas, Breinburg (82. Wehrmann), Kishna (77. Esajas); Severina, De Waal, Sleegers (77. Catic) Auteur: Rokus Driesen Fotografie: Angelo Blankespoor